De ene koffie is de andere niet. Koffie zetten wij op 2 manieren. Met de espressomachine 'Modbar' of ouderwets met de filtermethode.

Onze koffiebonen halen we uit Antwerpen en wel bij Caffènation. Deze zogenaamde ‘specialty coffee’ wordt in Antwerpen gebrand. De koffie is lichter gebrand, geeft de koffie meer body en haalt daardoor veelzijdigheid uit de koffieboon naar boven. Koffie zetten wij op 2 manieren. Eén daarvan is met de innovatieve Modbar (zie vorig nieuwsbericht). De koffie die we hiervoor gebruiken is ‘Ethio PIA Yirgacheffe Chelelectu’. Deze medium gebrande Ethiopische Single Origine koffie is inzetbaar voor vele soorten koffie's. De PIA verandert om de paar maanden van boon. De huidige koffie is er eentje uit de Yirgacheffe streek. 

Daarnaast zetten we filterkoffie of wel slow coffee genoemd. De zetmethode heeft veel weg van de ouderwetse filterkoffie zoals we die allemaal wel kennen. De nieuwe generatie koffie-experts ontdekte dat de ‘snelle’ techniek van espresso maken niet voor elke koffiesoort geschikt bleek te zijn. Het zetten van een kopje filterkoffie duurt zo’n 3 minuten. Dit geeft de koffie de tijd om alle smaken naar boven te laten komen. De koffie die we hiervoor gebruiken is ‘Kenya KEN Nyeri Ruthagati' Kenia als het beloofde land voor filterkoffie; altijd één soort boon (geen blends), clean, zoet en met een mooi zuurtje.

Je kunt de koffie opdrinken aan tafel, gezet en wel meenemen in een coffee-to-go beker of per 250 grams zak bonen in laten pakken.