Uit alle hoeken van de wereld haalt theesommelier Kiona tijdens of vlak na de oogst zelf vele soorten thee.

Crusio Thee is importeur en leverancier van verse theeblaadjes. Uit alle hoeken van de wereld haalt theesommelier Kiona tijdens of vlak na de oogst zelf vele soorten thee. Om elke dag de lekkerste thee te zetten moeten zij samenwerken met theeboeren, inkopers, theezetters en theedrinkers.

Het doel van Crusio: Lekkere thee. Direct trade zaken doen en samen op zoek gaan naar de beste kwaliteit. In elk land waar Kiona theeblaadjes koopt, bijvoorbeeld Japan, China, Nepal en Sri Lanka, is er een theemeester. Door tijd met elkaar door te brengen begrijpen zij wat ze van elkaar willen, wat ze zoeken in een thee, welke smaken er bereikt moeten worden en waar die gevonden kunnen worden.

Elk seizoen opnieuw. Dus de zoektocht stopt werkelijk nooit. Op zo’n plantage bezoekt Kiona de boer, kijken ze samen naar zijn werkwijze en proeven ze thee uit de verse oogst. Als de thee lekker smaakt, er goed uitziet en aan de verwachtingen voldoet koopt Kiona de theeblaadjes direct bij hem in en wordt het naar Nederland gevlogen. Hier maakt Kiona voor iedere thee een recept en een smaakomschrijving, proef de smaken van ver bij Roekoekoe.

Volg Kiona en Crusio thee op instagram: @kionamalinka @crusiothee .

Elk seizoen opnieuw wordt er gezocht naar nieuwe theesoorten. Dus de zoektocht stopt werkelijk nooit.